Laura Cervi: “¿Se puede considerar la educación un mercado?”

Un grup d’estudiants, amb la participació de la professora de la Facultat de Comunicació Laura Cervi, han debatut el rerefons ideològic del Pla Bolonya, així com les seves conseqüències a llarg termini. La xerrada, que ha tingut lloc a l’aula 4 de la Facultat a dos quarts de dues de la tarda, ha aplegat més de 30 estudiants que han centrat el diàleg en la controvèrsia sobre la Universitat com a “centre de coneixement i cultura” o com un “simple mercat de formació”.

Les intervencions dels participants han mostrat una clara preocupació per com el Pla Bolonya pot suposar el canvi d’una educació centrada en l’adquisició d’uns coneixements amplis que ens donin un esperit crític davant del món, cap a una de molt més orientada al mercat laboral. Han arribat a la conclusió que el canvi suposaria una tecnificació de les carreres universitàries, que quedarien al servei d’interessos empresarials i ecònomics. També s’han preguntat com podrien aprendre tots els coneixements menys pràctics i rentables al mercat laboral, però “necesssaris per a la societat “. “¿Quién nos enseñará a pensar?”, ha plantejat Laura Cervi.

El caràcter obert de la reunió, així com les contínues intervencions dels assistents, han fet que s’abordessin altres facetes del Pla Bolonya. Els estudiants han reflexionat sobre el caràcter purament econòmic de la Unió Europea, i de com l’objectiu de crear un mercat de lliure treball pot afectar el seu futur acadèmic i professional.

One response to “Laura Cervi: “¿Se puede considerar la educación un mercado?”

  1. Trobo que va estar una de les xerrades que més em va impactar en la meva recerca de saber què és Bolonya.

    El fet que la universitat vulgui formar gent productiva no només ens privarà de carreres com Filosofia, Història, Història de l’Art, Filologia Catalana, etc. Sinó que també limita l’edat de la gent què hi pot accedir; ja que una persona que ja té un treball i edat considerables, si va a la universitat no serà per fer una “formació” professional, sinó per aprendre…

    …continuem lluitant, que el tema val la pena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s