Comunicació amb en Tomàs! – Comunicat de suport a la vaga de fam

Des del passat dilluns 23 de febrer el company Tomàs Sayes, estudiant d’Enginyeria Informàtica de la UAB i militant del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) està duent a terme una vaga de fam indefinida. Aquesta acció tant contundent i extrema s’està duent a terme per tal d’exigir a les autoritats universitàries que replantegin els seus posicionaments i facin cas a les demandes del moviment estudiantil. Unes demandes a les quals, fins al moment, han fet orelles sordes:

* que s’iniciï un debat profund i real en el sí de la comunitat universitària
* moratòria de l’Espai Europeu d’Educació Superior
* que es retirin totes les mesures coactives i repressives contra el moviment estudiantil
* readmissió dels 6 expulsats i retirada de les amonestacions públiques

Des de l’inici de la protesta, la política del rectorat de la UAB s’ha caracteritzat per una repressió encoberta. Mitjançant la coacció als mitjans de comunicació i la retirada de tota mena de material de difusió sobre la vaga de fam, ja siguin pancartes o cartells, està intentant silenciar tota mostra de dissidència estudiantil. D’altra banda, mitjançant la seguretat privada de la universitat, està controlant totes aquelles solidàries que s’acosten a veure en Tomàs, arribant al punt de prohibir-los l’entrada, en un intent de desgastar el grup de suport i el propi Tomàs.

És per tot això que des de l’Assemblea de Comunicació volem manifestar:

* La nostra solidaritat amb en Tomàs, alhora de donar-li tot el nostre suport, recolzament i ànims per seguir endavant en la lluita.

* El rebuig a la política repressiva de la universitat. Justament un any després de la càrrega dels Mossos d’Esquadra a la Facultat de Filosofia i Lletres del 4 de març, la nova rectora, Anna Ripoll, està demostrant que les autoritats universitàries no tenen cap mena de voluntat de diàleg, sinó que pretenen eliminar i criminalitzar el moviment contra la mercantilització de la universitat.

* La indignació per la manca de llibertat d’expressió a la UAB. Considerem inadmissible que el rectorat, de la mà de la cap de premsa, Esther Crespo, prohibeixi i controli l’entrada dels mitjans de comunicació a la universitat i pressioni per tal que la protesta no tingui ressò mediàtic. Entenem que això és una mostra més d’aquesta repressió i silenciament que pretén el rectorat i que a la UAB, un cop més, no hi ha llibertat d’expressió.

La repressió no ens aturarà!

Solidaritat amb en Tomàs!

Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Ciències de la Comunicació, 4 de març de 2009

4 responses to “Comunicació amb en Tomàs! – Comunicat de suport a la vaga de fam

  1. Retroenllaç: A. Comunicació de la UAB dona tot el suport al Tomàs «

  2. El Tomàs ens és igual!

  3. Com està Tomas? Continua en vaga de fam? Ai pobret, quina llàstima donava.

    Ànim Tomas per la Pública! Digues que si!

    Necessitem més valents com ell, hauriem de deixar de menjar tots plegats per veure que passava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s