CRÒNICA DEL DIA D’AVUI A LA FOAC (Facultat Ocupada i Autogestionada de Comunicació).

Com cada matí, la FOAC s’ha llevat a les vuit per iniciar una nova jornada plena d’activitats. El dia ha transcorregut relaxat gràcies a la rutina que es va establint a mesura que passen els dies i que facilita l’organització de les nostres tasques. A mig matí, però, ha estat necessari dialogar amb un grup d’estudiants que estava reunit en una aula amb intenció de fer una classe convencional.

Una de les novetats més interessants del dia d’avui és la posada en marxa de Ràdio Comunicació Autònoma en directe. Ahir a última hora es van fer grans avanços tècnics en quant als nostres programes radiofònics. Tot i la manca de recursos que tenim, diversos companys provinents de ràdios lliures ens han estat ajudant (Contrabanda, Post Scriptum). Per fi podem fer emissions en directe des d’aquí!

Hem de destacar l’ocupació que ha començat aquest matí a la Facultat de Ciències de l’Educació. Segons ens han explicat els nostres reporters, l’operació s’ha dut a terme de forma pacífica i eficient, i la resta del dia ha transcorregut amb total normalitat.

Per altra banda, entre les nostres activitats s’ha seguit amb el popular curs d’euskera, que està sent impartit per Irene Llona i Beñat Zaldua i al que cada dia assisteixen més estudiants inquiets per aprendre aquest idioma. A més, l’Isabel i l’Eudald, dos assemblearis veterans de l’Autònoma, han vingut a fer una xerrada sobre el procés dels expedientats de l’any passat a causa de les protestes estudiantils en contra del Pla Bolonya.

Després de dinar, s’ha fet un taller de programari lliure, i l’Elvira Teruel, una professora de la facultat, ha compartit amb nosaltres una xerrada sobre la retòrica en què ha ensenyat als assistents a aplicar-la de forma pràctica mitjançant mecanismes de respiració, comprensió o empatia.

I ara, després de sopar i passades les dues de la matinada, la comissió de difusió seguim treballant per a la vostra informació, amb el so de fons d’una guitarra, una caixa flamenca i la veu dels nostres ocupes. I és l’harmonia de moments com el d’ara la que ens dóna forces totes les nits per continuar el dia següent lluitant per una causa comú, encara que no tots ens hi impliquem de la mateixa manera.

2 responses to “CRÒNICA DEL DIA D’AVUI A LA FOAC (Facultat Ocupada i Autogestionada de Comunicació).

  1. Me he sentido aludido por vuestra crónica. Soy uno de esos estudiantes que ayer estaban reunidos en un aula, aunque como ya os dijimos, nuestra intención NO ERA DAR UNA CLASE CONVENCIONAL, sino reunirnos con el profesor que imparte la asignatura para discutir cuestiones relacionadas con su clase (en ningún momento se tomaron apuntes ni hubo una intención de impartir nueva materia ni nada de eso). No creáis que sois los únicos con derecho a ocupar un aula.

  2. Yo tb tngo derecho!

    “A mig matí, però, ha estat necessari dialogar amb un grup d’estudiants que estava reunit en una aula amb intenció de fer una classe convencional”.

    ———————————————————-

    Jo era un dels alumnes que hi era a aquella classe. De la mateixa manera que vosaltres dieu que el grans mitjans de comunicació menteixen, vosaltres tb ho esteu fent ja que us vam explikar k NO volíem fer una classe convencional simplement volíem fer al professor unes quantes preguntes sobre una pràctica que havíem d’entregar. Per tant, esteu manipulant! I si vosaltres teniu dret a ocupar una clase x fer un taller de Dj, jo tb tink dret a ocupar-la x fer un taller de dubtes literàries!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s