Eleccions al rectorat

Avui s’han celebrat eleccions al rectorat a la Universitat Autònoma de Barcelona amb una participació del 7,4%. La participació ha destacat per la seva alta abstenció, especialemente entre els estudiants, i pel gran percentatge de vots nuls o en blanc.

Encara així Ana Ripoll ha estat l’elegida per al lloc|parada per una lleugera diferència de 153 vots davant el seu únic rival, Lluis Tort. Entre els estudiants ha estat protagonista el vot nul amb més del 50%, fet que reflecteix el rebuig cap a les candidatures, ratllades pels estudiants de no demostrar canvis entorn de les negociacions iniciades amb el moviment antibolonia generat pels estudiants. En tota la comunitat universitària els vots nuls o en blanc han sumat 2156, d’ells 1604 pertanyents als estudiants.

El mateix dia, els estudiants universitaris han ocupat l’edifici del rectorat cancel·lant 7 de les 8 ocupacions ja existents en la resta de facultats però mantenint la Facultat de Lletres i Filosofia. El context en el qual es troba la Universitat Autònoma de Barcelona és delicat, i la poca participació i la gran quantitat de vots en blanc reflecteixen el descontentament de l’estudiantado i de la resta de la comunitat universitària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s