XERRADA DE “KAOS EN LA RED” A LA FOAC

foto-kaosKaos en la Red visita la Facultat Ocupada i Autogestionada de Comunicació (FOAC). Manel Márquez, fundador de la plataforma d’informació alternativa, ha fet una xerrada avui sobre els mitjans no convencionals i la mecànica del web Kaos en la Red. L’aula 1 ha revifat aquest matí, plena d’estudiants que escoltaven atentament.

Manel Márquez és un home gran, d’uns cinquanta anys. És membre fundador de Ràdio Kaos, nascuda al 1987 al barri obrer de Terrassa Ca n’Anglada “la roja”. Persones d’esquerres de totes les ideologies, afirma, van engegar llavors un projecte de comunicació i informació per al barri. L’any 2001 es van passar al format digital.

La informació de Kaos en la Red és plural i lliure: els articles són escrits pels mateixos lectors d’arreu de l’Estat i d’Amèrica Llatina. A diferència d’altres mitjans semblants, dóna un espai per a comentaris. En aquest punt, sorgeix la polèmica de la censura. Márquez explica que només s’elimina una aportació si inclou una amenaça explícita.

Hi ha gent intel·ligent a Kaos, però jo només en sóc el portaveu”, diu entre riures. Més tard arenga als estudiants: “si totes les persones intel·ligents es posessin a pensar alhora, el sistema cauria”. Pel que sembla, el futur del web és que sigui gestionat per periodistes professionals, i s’està plantejant establir un conveni de beques de col·laboració amb la UAB.

One response to “XERRADA DE “KAOS EN LA RED” A LA FOAC

  1. Kaos és una eina potentíssima al servei dels moviments socials, però té una dinàmica de censura sistemàtica a les opinions que van contra els plantejaments de la Redacció que l’està fent corrompre’s i podrint-se.

    Ja hi ha suficient jerarquització amb els mecanismes per a acceptar o no un article a la zona central, no cal que a sobre s’apliqui una censura implacable (s’esborren i ja està) al camp dels comentaris.

    En Márquez, com a cap visible de Kaos, hauria de posicionar-se davant d’aquest fet flagrant. Molta gent que conec ja ha deixat d’informar-se a Kaos, o ja no es creu la meitat del que s’hi diu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s