COM VA L’OCUPACIÓ A COMUNICACIÓ?

Als ferrocarrils es veia molta més gent amb carpetes que durant aquests últims dies. Semblava ser que el correu electrònic enviat pel deganat havia tingut molt més poder de convocatòria del que s’havia arribat a pensar i hi havia alumnes que es dirigien al campus amb la intenció de reiniciar les classes.

 

A la Facultat de Ciències de la Comunicació l’ambient no era diferent. D’una banda, gent disposada a entrar a les aules i, per l’altra, gent convençuda de que la ocupació continuava en peu.

A primera hora, unes deu persones del grup 02 de 3r de Periodisme ens hem reunit per anar informant als altres membres de la classe que les aules romandrien tancades i que, com a màxim, les portes s’obririen per tal de dur a terme debats a nivell de classe (tal i com s’havia decidit a l’assemblea del dia anterior).

L’ambient es notava tens a causa de la presència d’un cos de seguretat convocat sense previ avís. Certament es notava el canvi respecte a l’ambient i el moviment tranquil que hi havia hagut durant els últimes dies. Els alumnes del grup 02 ens hem reunit per debatre la situació a l’estudi 1 de ràdio ja que és on tocava fer la classe de dijous matí. El nostre professor s’ha presentat a l’aula amb la intenció de donar la classe amb normalitat, tal i com havia demanat el degà en el correu electrònic dirigit al professorat i afirmant: “Es dóna la classe perquè així ho he decidit jo, no perquè ho digui el degà”. “Qui vulgui fer classe que es quedi; qui no, que marxi”, ha conclòs.

 

Els alumnes hem replicat dient que teníem dret a decidir-ho a nivell de grup sense rebre cap mena de pressió per part del professorat o el deganat, així que ens hem reunit a un altre espai de la facultat per tal de portar a terme el debat sobre l’ocupació que havia estat acordat el dia anterior.

Tot i que no han assistit les aproximadament 80 persones que formen el grup 02 de 3r de Periodisme, hem arribat a ser més d’una

quarantena de persones, gairebé la meitat de la classe.

 

El debat ha començat per informar a la gent que no ha estat present durant la setmana i un dia que portem d’ocupació del context general en que ens estem movent actualment, l’evolució de les nostres demandes inicials i les negociacions que s’estan duent a terme durant aquest període. Després de la valoració col·lectiva i personal sobre aquest context (també s’ha parlat de l’actuació del deganat, la participació a l’ocupació, les diverses activitats que s’estan portant a terme aquests dies, etc.), i després de veure que la principal preocupació d’alguns sectors la classe és el trencament de l’avaluació de moltes de les assignatures i les possibles conseqüències acadèmiques que podrien venir donades per aquest període d’ocupació, hem acordat per consens crear cinc comissions representatives de tota la classe.

Aquestes diferents comissions, formades per tres o quatre alumnes, tindran com a finalitat parlar amb els diferents professors de les 9 assignatures (troncals, obligatòries i optatives) d’aquest semestre per tal de valorar si és possible la continuïtat del model d’avaluació que s’havia plantejat a principi de curs o, en cas contrari, acordar altres mètodes d’avaluació. Així doncs, tenint en compte que l’ocupació es indefinida, aquestes comissions funcionaran durant els següents dies per tal d’acordar -i en cas que sigui necessari, negociar- una forma d’avaluació que funcioni i no afecti negativament a nivell acadèmic i a llarg termini un cop es reprenguin les classes.

 

Ara per ara s’està parlant amb els diferents professors. Per tal que tota la classe estigui informada i la informació arribi a totes els altres alumnes del grup 02 que no formen part de les comissions, s’han decidit dos accions més. Per una banda, crear un correu electrònic comú per tal d’anar difonent el que es parlarà amb el professorat i poder anar establint conjuntament les conclusions sobre les diverses assignatures. Per l’altra, seguir fent reunions amb la classe (de moment quedarem demà divendres i el dimarts 10 de desembre a les 9:00h) i continuar fent suport a l’ocupació tant com a grup 02 de 3r de Periodisme com a universitat pública amb dret de decidir sobre tot allò que ens afecta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s