Autoformació, autocrítica, autonomia

El vestíbul de la facultat ocupada de Ciències de la Comunicació ha acollit aquesta tarda una xerrada del col·lectiu d’estudiants italians Ola Anòmala. Sis dels seus membres, originaris de diverses regions de la bota i residents a Barcelona per uns mesos, han explicat la seva experiència a les revoltes estudiantils d’Itàlia.

Els tres ponents principals, Sara, Alessandra i Ricardo, porten molt preparada la seva intervenció. Relaten detalladament el procés d’aplicació de l’Espai Europeu de l’Educació Superior (EEES) al seu país. Exposen el model de revolta que han seguit, estil vaga “a la japonesa”. Ocupen les facultats i hi treballen de manera ininterrompuda, fins i tot sense parar les classes institucionals. S’organitzen en grups de treball i preparen els continguts, tan essencials, en forma de xerrades, jornades extraordinàries o maratons de formació

Ona Anòmala no només ha aglomerat a tots els estudiants en una plataforma unitària, sinó que, a més, ha aconseguit trencar els tòpics mediàtics i mobilitzar a tota la societat, per una lluita que ens és comuna a tots.

La filosofia de l’autonomia de l’alumnat, en un context universitari recalcitrant, els ha dut la necessitat de generar el coneixement de manera autònoma. Treballen amb la dinàmica de l’autocrítica constant, l’organització horitzontal i l’absència de faixes ideològiques.

La xerrada ha durat una hora, a la qual ha seguit una altre més de debat. Els estudiants, asseguts a cadires i bancs, han fet una reflexió col·lectiva per aprendre de l’experiència d’Ola Anòmala.


Autoformacion, autocritica, autonomia – Castellano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s