Invitació assemblea general i ocupació de la facultat

Benvolgut/da company/a,

Com ja deus saber, en l’assemblea general de la Facultat de Ciències de la Comunicació, a dia 19 de novembre de 2008, un ampli quòrum d’estudiants de la nostra facultat va decidir sumar-se al moviment d’ocupacions de les facultats de les universitats catalanes.

Les mobilitzacions s’iniciaren el passat dilluns 17 de novembre a la Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB, dins un nou plantejament de protesta estudiantil basat en la obertura d’espais reals de diàleg i debat al voltant del model d’Universitat Pública que volem aconseguir. Aquestes ocupacions en tot moment són dutes a terme de manera pacífica i incloent, respectuoses amb el material i els espais físics de cada facultat.

Les principals demandes del moviment estudiantil de la UAB es concreten en tres punts:

1.- La celebració, a nivell de tot el campus, d’un referèndum legal i vinculant sobre la paralització del procés de convergència europea (EEES) i la obertura d’un debat ampli i realment representatiu per a establir el model d’universitat que pretenem aconseguir.

2.- La retirada, per part de l’equip de govern de la UAB, dels expedients oberts a 31 estudiants de la universitat i la desvinculació de totes i cadascuna de les 15 imputacions penals.

3.- El reconeixement, de cara a tota la societat, del dèficit pressupostari de la UAB, i la presentació d’una memòria econòmica que mostri les causes del dèficit actual i un pla d’ajust que respecti el dret a una educació pública i de qualitat.

L’ocupació de la nostra facultat es durà a terme el proper dimecres dia 26 de novembre. Se seguirà el model emprat a la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, és a dir, la reconversió dels espais de la facultat en espais de debat i formació gestionats pels i les estudiants, on es realitzaran activitats i tallers diversos al voltant del Procés de Bolonya. Això respon a la manca d’informació existent entorn aquest canvi en l’ensenyament superior i a la falta de punts de vista crítics sobre el mateix. A més, durant la ocupació es tractaran molts altres temes d’interès que puguin donar peu a una manera diferent d’aprendre i exercir el periodisme, la publicitat i la comunicació.

Per tot això, des de l’assemblea de la facultat de Ciències de la Comunicació volem traslladar-te la invitació a assistir a l’assemblea general de dilluns 24 a les 14h al vestíbul, i a participar activament en les activitats que es realitzaran a partir de dimecres vinent, per tal de construir entre tots i totes una nova universitat veritablement pública i de qualitat. Així mateix, agrairem que comuniquis aquesta informació als i les companyes de la teva classe/grup.

Atentament,


Assemblea de la Facultat de Ciències de la Comunicació
acomunicacio@gmail.com

Document en altres llengües:

Comunicat-castella

Comunicat-angles

Comunicat-frances

2 responses to “Invitació assemblea general i ocupació de la facultat

  1. Una salutació d’un company vostre de Comunicació de la Pompeu! Aquí potser no se’n munten així, però heu de saber que molts estem amb vosaltres i us donem ple suport! Ànims!! No a Bolonya! No a l’Europa del capital!

  2. Ànims companys la lluita continua!
    ni un pas enrere!
    no ens deixarem vencer!

    ARa i sempre contra Bolonya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s